Contemporary Garden Extension

92 camden park 1

Weekend working vibes: looking at re-zoning an existing garden around a new contemporary extension to create a greater illusion of space.

This proposal seeks to push the Play Zones to either side of the garden so that the play equipment doesn’t become the main focal point. The view when looking straight out from the kitchen/dining area is now a wider angle of uninterrupted views.

A glazed corner to the proposed extension allows views out to all sides of the garden, creating a greater perception of space.

The border is tucked back to 2m maximum to keep the soft screening, but allow a lawn to fill into the bottom corner and provide more play space. The shed has been removed in this layout,but could easily be reintroduced, but with the lawn pushed up against it.

This arrangement does away with an existing dead zone and maximises full use of the garden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s